Jahodový Trifle bez šlehačky a cukru
Klasický moučník viktoriánské Anglie, jehož tradice sahá až do roku 1596. Trifle (v překladu maličkost) se podává o svátcích a při různých oslavách. Vyznačuje se vrstvením, ať už do velkého poháru nebo na tác. Tradiční recept je zdlouhavý, náročnější a opravdu kalorický - ten náš patří k mnoha klasickým jednoduchým návodům a tentokrát navíc bez šlehačky. Já jsem dnes použila wafle, ale vy můžete spotřebovat zbytek buchty nebo piškoty. Trifle je tedy časově i finančně nenáročný a udělá dojem.
Časová náročnost: 45 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Wafle, jahody, kokosové mléko v plechovce, meruňkový džem
Množství surovin si musíte určit sami podle velikosti nádoby. Vychlazené kokosové mléko vyšlehám ručním šlehačem jako normální šlehačku - do tuha. Marmeládu rozředím vodou nebo oblíbeným alkoholem. Wafle pokladu na dno nádoby a navlhčím ředěnou marmeládou, rozetřu vyšlehané kokosové mléko a jahody. Takto vrstvím, dokud není nádoba plná. Nechám vychladit a podávám. Britové nabírají tento dezert i z poháru lopatkou na dorty a servírují na talíře. Jak Trifle sníte, záleží na vás, my jsme ho dnes jedli lžičkama rovnou z poháru :).
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář