Cizrnové rizoto s libečkem
Zeleninu použijte takovou, kterou máte rádi, čerstvou, mraženou nebo sterilovanou.
Složitost receptu: velmi jednoduchý
Suroviny
Základ je mrkev a hrášek, ale můžete použít pestřejší paletu z výběru zeleniny, 2 hrnky rýže (jakou kdo má rád), 1 hrnek cizrny, sůl, čerstvý libeček, lžíci oleje, cibuli
Uvaříme zvlášť cizrnu a rýži v osolené vodě do měkka a scedíme. Na hluboké pánvi orestujeme na lžíci oleje cibulku, přidáme mrkev, hrášek a 10 min podusíme. Přidáme vařenou a scezenou cizrnu a také rýži. Vše smícháme i s nasekaným libečkem a dáme zapéct na 20 minut do trouby. Kdo chce, posype sýrem. Hodí se jako hlavní jídlo či zdravá večeře. Dobrou chuť!
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář