Cizrnové karbanátky s kurkumou v egyptském chlebu
Karbanátky nejen pro vegetariány. Nechutnají jako maso, ale jsou výborné. Jídlo je lehčí než masové, ale zasytí a neunaví vás. Podávat je můžete i klasicky s bramborem.
Časová náročnost: 45 min.
Suroviny
Plechovka cizrny, kurkuma, 2 vajíčka, toustový chleba nebo strouhanka, sůl, pepř, citronová šťáva, citronová kůra, česnek, cibule, římský kmín, olej, sezam
V kuchyňském robotu rozmixuji propláchnutou cizrnu, vajíčka, koření, česnek, citron, kmín, cibuli orestovanou na oleji s natrhaným chlebem. Směs musí být vláčná, ale držet pohromadě. Jestli je řídká - přidejte chleba, pokud je hustá - přidejte trochu mléka. Dokořeňte podle vlastní chuti, tvarujte placky a smažte na oleji nebo pečte na papíře na sucho. Ty na fotce jsou grilované i s egyptským chlebem. Chleba plním karbanátky, zeleninou a jogurtem s česnekem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář