Čokoládová pěna jako zmrzlina
Ingredience:
2 celá, zcela čerstvá! vajíčka
3 lžíce cukru moučka
200 ml smetany ke šlehání
1 tabulka kvalitní čokolády (nejlépe hořké, ne na vaření)
špetka soli
Postup:
Žloutky oddělíme od bílků, z bílku a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Stejně tak vytvoříme šlehačku - nemusí být příliš hustá. Žloutky pak šleháme s cukrem do husté světlé pěny. Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni a když trochu vychladne (ale stále musí být tekutá), přilijeme ji k ušlehaným žloutkům a pečlivě promícháme. Poté opatrně vmícháme sníh a nakonec i šlehačku. Vložíme do vhodných formiček (ideálně s víčkem) a necháme v mrazáku, dokud hmota neztuhne.
Tip:
Pokud nejste na zmrzlinu, můžete pěnu nechat ztuhnout i v ledničce, pak získáte klasickou čokoládovou pěnu.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/75-mrazena-cokoladova-pena.html