marie83
(3 příspěvky)
Pátek 04.11.2016 | 10:41:49
Od manžela jsem něco už za ty roky pochytila, takže především je to o tom, jak často kávu piješ.
Pokud opravdu často, tak je dobré se poohlídnout po nějakých elektrických mlýncích - ale ne úplně ty nejlevnější. Dříve jsme měli a je to děs! Hrozný randál a navíc mlecí kameny jsou z nějakého železa. Jako kdyby jste v tom chtěli rozmlátit šutry.
Kvalitní mlýnky používají keramické kameny. Taky je to o tom, že potřebujete mít širokou škálu nastavení co do hrubosti mletí. To je druhý důležitý parametr. My máme jak elektrický od Catleru, tak i ruční - od Porlexu. Pokud občas piješ kávičku a nejsi regulérní kafař, ale spíš jen tak na chuť, tak stačí podle mně i ruční - ale kvalitní.
No a k té hrubosti jen v rychlosti - záleží jestli člověk chce pít turka nebo to má i na jiné způsoby přpravy - třeba na frenchpress a další.
No..trochu jsem se rozepsala :).