Osvědčené recepty domácí pekárna

Avatar

Osvědčené recepty domácí pekárna

Klára (0 příspěvků) Pondělí 31.10.2016 | 10:53:13

Máte osvědčené recepty pro domácí pekárnu? Nemyslím jen chleba, ale i jiné druhy pečiva a jídel. S čím vším máte zkušenosti?
Avatar

Osvědčené recepty domácí pekárna

Petr (9 příspěvků) Středa 07.06.2017 | 09:01:10

My máme v oblibě bramborový chleba:

Přísady:
25 ml másla, 630 g hladké mouky 1 vejce, 1/2 lžičky cukru krupice, 150 g vařených brambor, 2 lžičky soli, 7 g droždí, 300 ml vlažné vody

Postup:
Do pekárny dáme nejprve tekuté ingredience a potom ostatní, nastavíme program těsto a necháme vykynout.

Pak z těsta uděláme bochník, dáme na plech, necháme ještě vykynout, potřeme slanou vodou a dáme péct do předehřáté trouby.

Bramborový domácí chléb pečeme asi 50 minut na 170 °C.
Avatar

Osvědčené recepty domácí pekárna

Miriam (2 příspěvky) Čtvrtek 21.09.2017 | 07:30:18

Já dělám v pekárně i marmeládu :-). Zatím u nás vede hrušková marmeláda se skořicí:

1200 g hrušek
1 balíček skořicového cukru
3 - 5 lžic medu
2 ks celé skořice 
1 - 2 lžiček kyseliny citronové
1 balíček želírovacího cukru 2v1

Postup:

Oloupané hrušky zbavené jádřince rozmixujeme a přelijeme do pekárny. Přidáme skořicový a želírovací cukr, kyselinu citronovou, med a celou skořici. Promícháme a zapneme pekárnu na program DŽEM.

Po dokončení programu otevřeme pekárnu a necháme hotovou marmeládu 5 minut zchladnout. Poté vyjmeme celou skořici a plníme marmeládu do čistých nahřátých sklenic. Zavíčkujeme a na 10 minut otočíme dnem vzhůru. Potom je otočíme zpět a necháme pod dekou úplně vychladnout.

Hruškovou marmeládu z pekárny skladujeme v suchu a temnu. Normálně vydrží i několik let, jen u nás v poslední době ne, protože nám ji naši mlsouni během pár měsíců sní :-).