Lenča
(3 příspěvky)
Středa 23.08.2017 | 10:28:14
Já suším tak, že rajčata nakrájím příčně, ostrou lžičkou vydlabu středovou dužinu (tu si pak nechám třeba do leča). Pak rajčátka naskládám do sušičky a po usušení je zakápnu lžičkou balzamikového nebo obyčejného octa, záleží, co mám zrovna po ruce. Přidám sušené bylinky (lžičku bazalky, oregana, tymiánu, provensálského koření a česneku). Všechno pořádně promíchám. Pak si v kastrolu zahřeji olivový olej až k bodu varu. Mezitím si vypláchnu skleničky na rajčata horkou vodou a naskládám do nich připravená rajčata asi do 3/4 (víc ne!). Zaliji je horkým olejem (pozor na popálení!), pomocí chňapky zavíčkuji a obrátím dnem vzhůru. No a po 24 hodinách už můžeme ochutnávat :-). Je to osvědčený receptík naší rodiny a všem nám to moc chutná.