Kristýna
(8 příspěvků)
Úterý 27.06.2017 | 13:15:53
Já jsem našla před rokem výborný recept na jablečnou přesnídávku, dělala jsem ji už několikrát - chutná celé rodině :-).
Suroviny:
75 dkg cukr krystal
1 l voda
2 balíčky vanilkový pudinkový prášek
3 kg oloupaných a vykrájených jablek
2 balíčky vanilkový cukr
Postup:
Ve vodě s cukrem rozvaříme oloupaná, nakrájená a umytá jablka. Až jsou měkká, odstavíme z plotny a rozmixujeme - např. tyčovým mixérem. Do dalšího hrnce si dáme 3/4 l vody, 2 vanilkové cukry a 2 vanilkové pudinky. Uvaříme podle návodu pudink. Nakonec smícháme s rozvařenými jablky. Vzniklou přesnídávkou plníme malé skleničky, uzavřeme a sterilujeme 20 min. na 80 °C.