Třený koláč s ovocem
Třený koláč se může zdát zdlouhavý a složitý, ale výsledek stojí za to. Zavzpomínejte na léto a upečte si opravdovou buchtu, s čerstvým nebo mraženým ovocem. Třené těsto přímo vybízí k obměnám.
Časová náročnost: 90 min.
Složitost receptu: náročný
Suroviny
500 g hladké mouky, 1 kypřící prášek, špetka soli, 500 g másla, 470 g krupicového cukru, vanilka, 9 vajec, ovoce, med. Recept je na dvě koláčové formy nebo větší pekáč.
Troubu předehřejte na 160°C a vyložte pečícím papírem 2 formy na koláč nebo větší pekáč. Promíchejte mouku s kypřícím práškem a solí. V robotu nebo mixérem utřete máslo a cukr do pěny (cca 10 minut šlehání). Vejce lehce prošlehejte a postupně je přidávejte k máslu s cukrem. Při nízkých otáčkách přidejte mouku a vanilku, ale nepřešlehejte těsto. Rozdělte do forem a pečte 60 - 80 minut, až špejle zapíchnutá do těsta vyjde ven čistá. Upečený koláč vytáhněte z trouby a nechte 30 minut odpočinout. Ovoce zprudka prohřejte v medu a polejte s ním odpočatý koláč. Pokud chcete, podávejte se smetanou.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář