Švestkovo skořicový krém s mandlovou vůní

Ingredience:
100 g švestkovo-skořicového Šmakouna
10 čerstvých nebo mražených švestek
100 ml mandlového nápoje ALPRO
špetka skořice
Postup:
Švestky povaříme na třech lžících vody, dokud nejsou téměř měkké, v případě potřeby přidáme trošku vody. Polovinu švestek si odložíme stranou.
Šmakouna nastrouháme na jemném struhadle a rozmixujeme tyčovým mixérem spolu s mandlovým nápojem. Dvě lžíce si uschováme do malé misky a do zbytku přidáme dušené švestky a skořici. Znovu rozmixujeme.
Na dno skleničky položíme polovinu celých švestek, pokračujeme tmavším švestkovým krémem, pak nalijeme ten bez švestek a končíme opět vrstvou švestkového krému.
Navrch položíme zbylé dušené švestky, můžeme posypat trochou strouhaného Šmakouna nebo kousky mandlí. Necháme vychladit a po hodině můžeme podávat. Pokud vám na kaloriích nezáleží, můžete do krému přidat trochu třtinového cukru.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/116-fitness-krem-nejen-se-svestkami.html
Doporučené recepty
