Pruhovaný dezert bez mléka

Ingredience:
2 hrnky hladké mouky (můžete částečně nahradit žitnou)
1 hrnek třtinového cukru
1 hrnek kokosového nápoje ALPRO
1/2 hrnku strouhaného kokosu
3/4 hrnku oleje
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
2 lžičky pomerančové kůry
4 vejce
špetka soli
3 vrchovaté lžíce kvalitního kakaa
jemný kokos na vysypání formy
Postup:
Vejce rozšleháme s oběma cukry, přidáme kokosový nápoj a postupně i mouku s kypřicím práškem, kokos a olej. Když vznikne hladké těsto, polovinu přelijeme do jiné nádoby a smícháme s kakaem.
Troubu předehřejeme na 160° C
Formu (kulatého tvaru výšce nejméně 8 cm) vymažeme olejem a vysypeme jemně mletým kokosem. Do středu formy vlijeme tři lžíce světlé směsi, když se začne roztékat, nalijeme do jejího středu tři lžíce směsi tmavé. Tak pokračujeme, dokud nespotřebujeme veškeré těsto.
Formu vložíme do trouby a pečeme přibližně 45 minut. Po 30 minutách špejlí vyzkoušíme, zda je těsto propečené. Pokud na ní stále ulpívá syrové těsto, pokračujeme v pečení.
Formu vyjmeme z trouby (šetrně a bez prudkých pohybů, aby nám nevznikl brousek) a necháme alespoň 30 minut vychladnout.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/118-kokosova-zebra-bez-mleka.html
Doporučené recepty
