Nedělní Trifle - recept na nepečený britský dezert

Klasický moučník viktoriánské Anglie, jehož tradice sahá až do roku 1596. Trifle (v překladu maličkost) se podává o svátcích a při různých oslavách. Vyznačuje se vrstvením, ať už do velkého poháru nebo na tác. Tradiční recept je zdlouhavý a náročnější, ten náš patří k mnoha klasickým jednoduchým návodům. Je to sice kalorická bomba, ale časově i finančně nenáročná a udělá dojem.
Časová náročnost: 30 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Šlehačka, piškotový moučník - koupený nebo zbytek upečeného (případně wafle nebo cukrářské piškoty), cherry nebo ovocný likér, rybízová marmeláda, mandarinky, kiwi
Piškot nakrájím na asi centimetrové plátky a naskládám na tác, pokapu cherry (pokud nechcete alkohol, tak nálevem z mandarinek) a potřu marmeládou. Dál vrstvím mandarinky, šlehačku vyšlehanou se ztužovačem a kiwi. No a to je všechno, užijte si den s Trifle :).
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty

Přidejte vlastní komentář