Lívance bez kynutí
Klasické americké lívance bez kynutí, kvasnic a oleje. Smaží se na sucho, nejlépe na litinové pánvi. Jsou to přesně ty, které se snídají ve filmech :).
Časová náročnost: 60 min.
Složitost receptu: jednoduchý, ale zdlouhavý
Suroviny
400 g polohrubé mouky, 1 lžíce cukru, 1 prášek do pečiva, 3 vejce, 1/2 litru mléka, špetka soli
Z mouky, prášku do pečiva, soli, lžíce cukru a žloutků vytvoříme směs. Přilijeme mléko a rozmícháme. Pokud je těsto moc husté, mléko přidáme, hustota by měla být asi jako na normální lívance. Z bílků vytvoříme tuhý sníh a vmícháme do těsta. Necháme 10 minut odpočinout a smažíme.
Já smažím na litinové pánvi bez tuku. Jen před smažením dám do pánve trochu kokosového oleje, počkám až se "vsákne" a zbytek utřu papírovou utěrkou. Pak smažím bez dalšího tuku. Možná to bez oleje půjde i na keramické pánvi. Podávám s javorovým sirupem nebo máslem se skořicí a ovocem. Ale jezte je, s čím chcete, výborné jsou i samotné s marmeládou :).
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář