Jemná bábovka z babiččiny kuchařky
Recept na jemnou bábovku od mé babičky Růženky.
Časová náročnost: 60 min.
Ingredience:
28 dkg mouky
14 cukru
10 dkg másla
3 celá vejce
1/2 ks prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
citronová kůra
Na vymazání formy: olej nebo máslo, na vysypání formy: strouhaný kokos (přpadně hrubá mouka)
Postup:
Máslo, cukr, vanilkový cukr a citronová kůra se tře do bohaté, husté, téměř bílé pěny.
Pak se přidá mouka a prášek do pečiva.
Pečeme v olejem nebo máslem vymazané a kokosem vysypané formě ve středně vyhřáté troubě.
(Propečenost vyzkoušíme špejlí, pokud je bábovka hotová, těsto se na špejli nelepí).
Zdroj: http://daniela.pise.cz/57-ruzencina-jemna-babovka.html
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář