Recepty na buchty, dorty, zákusky, palačinky a další sladké pokrmy

Jemná bábovka z babiččiny kuchařky

Jemná bábovka z babiččiny kuchařky

Ingredience: 28 dkg mouky 14 cukru 10 dkg másla 3 celá vejce 1/2 ks prášku do pečiva 1 vanilkový cukr citronová kůra Na vymazání formy: olej nebo máslo, na vysypání …


Piškotoví bubáci

Piškotoví bubáci

Ingredience: 28 dkg cukru 4 celá vajíčka 22 dkg polohrubé mouky Postup: Cukr mixujeme spolu s vajíčky alespoň deset minut, až vznikne velmi hustá světla pěna. Do ní pak postupně …


Bezlepkový perník - hrnkový recept

Bezlepkový perník - hrnkový recept

Příprava je opravdu jednoduchá, smícháte všechny suché suroviny, pak tekuté a nakonec opatrně vmícháte sníh z bílků. Pokud chcete, přidejte ještě perníkové koření. Pečte na vysypaném a …



Křehký jablkový koláč

Křehký jablkový koláč

Všechny suroviny na těsto smíchám v robotu nebo ručně na válu. Hotové vláčné těsto zabalím do fólie a nechám 30 min. odpočívat v lednici. Na pomoučené ploše vyválím placku o 2 cm větší, …


Dýňový koláč - recept na podzimní klasiku

Dýňový koláč - recept na podzimní klasiku

Veškeré suroviny na těsto smíchám ručně nebo v robotu. Když je hmota homogenní a hezky se táhne, zabalím ji do fólie a nechám v lednici odpočinout nejméně půl hodiny. Dýni očistím, zbavím …


Matcha puding bez lepku

Matcha puding bez lepku

Postup je jako u pudinku z obchodu, ale výhodou je, že víte, co v tom vašem je. Půlku mléka s cukrem ohřeju na sporáku a v druhé půlce rozmíchám matchu a tapiocu. Když je mléko teplé, smíchám …


Cupcakes s krémem z vaječného likéru

Cupcakes s krémem z vaječného likéru

Všechny suroviny na těsto smícháme a naplníme jím formičky na muffiny. Pečeme na 160 - 180 stupnů. Máslo vyšleháme s cukrem. Z vanilkových pudinků a půl litru mléka uvaříme hustý puding. …


Jahodový Trifle bez šlehačky a cukru

Jahodový Trifle bez šlehačky a cukru

Množství surovin si musíte určit sami podle velikosti nádoby. Vychlazené kokosové mléko vyšlehám ručním šlehačem jako normální šlehačku - do tuha. Marmeládu rozředím vodou nebo oblíbeným …


Francouzská žemlovka

Francouzská žemlovka

Smíchám tvaroh, vajíčka, cukr a vanilku. Croissanty rozkrojím podélně, prokládám tvarohem a ovocem a vložím do máslem vymazané zapékací misky. Peču zakryté na 160 stupňů, dokud tvaroh …


Jogurtový makovník

Jogurtový makovník

Všechny přísady smíchám a nechám 10 minut stát. Vleju do vymazané formy na koláč a peču na 180 stupňů, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli. Já peču asi 20 - 30 minut, ale záleží na …