Ztracené/zastřené vejce - jednoduchý návod
Zastřená nebo také ztracená vejce jsou podle mého ta nejlepší volba, jak vajíčka připravit. Často je vaří kuchaři v televizi a skoro to vypadá, že chtějí, aby návod vypadal složitě. Náročný ale vůbec není a když ho vyzkoušíte, budete překvapeni.
Časová náročnost: 20 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Vejce, ocet, voda
Dejte vařit vodu se dvěma lžícemi octa a rozklepněte si vajíčko do hrnku. Až začne voda u dna bublikovat, lžící vytvořte ve vodě vír a vhoďte do něj vejce. Nesahejte na vajíčko, jen ho nechejte plavat ve víru 3 - 4 minuty. Jediné pravidlo, které musíte dodržovat je, že voda nesmí vřít hodně. Kdyby se vajíčko vařilo ve velkých bublinách, roztrhal by se bílek.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář