Zeleninový bulgur se Šmakounem
Ingredience:
100 g bulguru
zeleninový vývar do bulguru
200 g Šmakouna (uzený, hlíva ústřičná, přírodní)
2 středně velké mrkve
1 červená paprika (tenké proužky)
3 lžíce sterilované kukuřice
4 lžíce pórku nakrájeného na tenčí proužky
sušený česnek, sůl, čerstvě mletý pepř dle chuti
troška olivového oleje
asi 1 dl zeleninového vývaru
Zdroj: http://daniela.pise.cz/110-bulgur-se-smakounem-a-zeleninou.html
Postup:
Do vroucího vývaru přisypeme bulgur - v poměr 2 díly vývaru a 1 díl bulguru. Povaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 12 minut. Pak odstavíme, přikryjeme pokličkou a necháme dalších 15 minut dojít.
Mezitím na středně ohřátém oleji orestujeme tenké proužky mrkve a když zezlátne, přidáme Šmakoun nakrájený na centimetrové kostičky. Necháme lehce zezlátnout, přisypeme papriku a pórek. Po chvíli zalijeme vývarem, necháme jej téměř vyvařit a nakonec dochutíme solí, pepřem, česnekem. Těsně na závěr do směsi přidáme kukuřici.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/110-bulgur-se-smakounem-a-zeleninou.html