Zapékaná zelenina se slanou drobenkou

Přestaňte se trápit nudnými večeřemi. Zapečená zelenina se může zdát nudná, ale slaná drobenka jí vždy dodá šmrnc. Z českých domácností známe spíše sladkou drobenku, ale její slaná varianta vás nadchne.
Časová náročnost: 80 min.
Suroviny
Brambory, brokolice, sušený česnek, kmín, žloutek (jeden žlotek na porci), sůl, pepř, muškátový ořech, strouhanka, máslo, parmezán, mléko nebo smetana
Zeleninu očistěte, nakrájejte na středně velké kousky a vařte. Žloutky rozmíchejte s trochou mléka nebo smetany, česnekem a kořením. Zeleninu rozmístěte do zapékacích misek a zalijte žloutky tak, aby byla do 3/4 ponořená. Pečte na 180°asi 25 minut. Parmezán nastrouhejte na jemno, přidejte strouhanku, máslo a rukou zpracujte drobenku - konzistence má být stejná, jako u drobenky na koláč. Zeleninu vytáhněte z trouby, posypejte štědrou vrstvou drobenky a pečte ještě asi 10 minut (dokud nebude strouhanka růžová).
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty

Přidejte vlastní komentář