Šťouchaná dýně - krémová příloha s podzimní chutí
Pokud seženete čerstvé a kvalitní suroviny, máte vyhráno, příroda totiž udělá všechnu práci za vás :) Tento lahodný, krémový a hřejivý pokrm vás nadchne. Pokud se budete řídit návodem, tak si rozhodně pochutnáte.
Časová náročnost: 45 min.
Složitost receptu: rychlý
Suroviny
Dýně, brambory, sůl, pepř, máslo, plnotučné mléko, muškátový ořech, cibule, drcený kmín
Dýni nakrájím na kostky, pokud nemáte dýni Hokaido, tak ji musíte oloupat. K dýni přidám také trochu nakrájených brambor, v poměru asi 1:2. Zeleninu vařím ve slané vodě, dokud není měkká. Nakrájenou cibulku s kmínem osmahnu do hněda a přidám k ještě horké, scezené dýni s bramborem. Důležité je, přidávat všechny suroviny teplé, to znamená horkou zeleninu i cibuli, teplé mléko a rozpuštěné máslo. Pak bude hmota krémová a chutě se lépe propojí. Poměry si určete podle množství a druhu dýně i brambor. Pokud mám smíchané všechny horké suroviny, přidám pepř, muškátový ořech a sůl, jestli je potřeba. Všechno rozmačkám šťouchadlem na brambory a podávám. Pokud jíte tento pokrm samostatně, nastrouhejte na něho i kvalitní sýr.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář