Špenátovo-kopřivová polévka s parmazánem
Výborná jarní polévka z čerstvých surovin.
Časová náročnost: 20 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Suroviny
Špenát, mladé kopřivy, pórek, sůl, pepř, máslo, smetana nebo jogurt, parmazán, muškátový ořech
Na másle osmahnu cibulku do sklovata, přidám špenát 2:1 s mladými výhonky kopřiv, trochu porku a po asi 5 minutách zaliju zeleninovým vývarem (nebo vodou). Dochutím solí, pepřem, muškátovým ořechem a rozmixuju ponorným mixérem. Ke konci vaření přidám trochu mléka nebo smetany. Podávám s chlebem opečeným v topinkovači a parmazánem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář