Špenátová nádivka s balkánským sýrem a kuskusem
Časová náročnost: 80 min.
Složitost receptu: středně náročný
Ingredience:
750 g sekaného listového špenátu (zde mražený)
200 g balkánského sýru
150 g kuskusu
zeleninový vývar nebo vroucí voda
4 celá vejce
4 lžíce strouhanky
podle potřeby mléko
1 lžíce sušeného česneku
1/2 prášku do pečiva
sůl, pepř
200 g balkánského sýru
150 g kuskusu
zeleninový vývar nebo vroucí voda
4 celá vejce
4 lžíce strouhanky
podle potřeby mléko
1 lžíce sušeného česneku
1/2 prášku do pečiva
sůl, pepř
Postup:
Kuskus zalijeme vařicím zeleninovým vývarem nebo vodou tak, aby jej o centimetr převyšovala. Přikryjeme a necháme deset minut odstát. Pak jej promícháme s rozmrazeným špenátem, přidáme celá vejce, strouhanku smíchanou s práškem do pečiva a jemně nastrouhaný sýr. Necháme asi deset minut odležet, podle potřeby potom můžeme doředit trochou mléka. Pak dochutíme solí, pepřem a česnekem.
Směs, která má mít konzistenci hustšího těsta (asi jako bramborákové), nalijeme na vyšší plech nebo do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřátí na 160°C asi 30 minut. Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem.
Směs, která má mít konzistenci hustšího těsta (asi jako bramborákové), nalijeme na vyšší plech nebo do formy vyložené pečicím papírem a pečeme v troubě předehřátí na 160°C asi 30 minut. Podáváme s vařeným nebo šťouchaným bramborem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář