Slaný koláč s lososem a italským sýrem
Ingredience:
250 g listového těsta
400 g lososových filetů bez kostí
2 hrnku pórku nakrájeného na kolečka
1 hrnek nakrájené jarní cibulky
300 kysané smetany
2 celá rozšlehaná vejce
1 balení ricotty (200 g)
sůl, bílý pepř
1 stroužek česneku
3 lžičky kořenicí směsi „Bylinkové máslo“
3 lžíce oleje na opečení masa
Postup:
Rybí maso osolíme a krátce opečeme na oleji dozlatova.
Z těsta vyválíme plát tak, aby asi o 3-4 cm převyšoval dno pečicí formy. Formu plátem vyložíme a rovnoměrně posypeme strouhankou. Její dno propícháme vidličkou.
Vejce smícháme s ricottou a zakysanou smetanou. Přidáme stroužek nastrouhaného česneku, pórek, cibulku, bylinkové koření, osolíme a opepříme. Maso nasekáme na kousky (nepříliš na jemno) a zalijeme připravenou směsí.
Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Podáváme teplé i studené - jako pohoštění k vínu, pivu, nebo jako večeři.