Řezy se švestkovým želé
Ingredience:
Korpus:
1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
1 kypřící prášek
2 vejce
1 vanilkový cukr
1 hrnek cukru moučka
3 lžíce kakaa
Krém:
400 g zakysané smetany
200 ml mléka
1/2 pudinku bez vaření - Olé (vanilka)
Švestková poleva:
600 g vypeckovaných švestek
1 lžička skořice
2 lžičky růžové vody (nemusí být)
cukr podle chuti
1 jahodový pudink v prášku
500 ml vody
Postup:
Sypké suroviny na těsto promícháme v míse a pak přidáme vejce, olej a mléko.
Měchačkou promísíme, nalijeme na vymazaný a vysypaný velký plech a pečeme při 160° C asi 25 minut.
Korpus pak vychladíme.
Kysané smetany šleháme asi dvě minuty, pak přidáme cukr a krém bez vaření.
Znovu vyšleháme, ochutnáme, případně dosladíme a naneseme rovnoměrně na korpus.
Švestky vaříme asi v decilitru vody zhruba 30 minut s cukrem a skořicí.
Nakonec přidáme růžovou vodu, propasírujeme přes síto a vychladíme.
Pudink s mícháme s cukrem a vodou, pak vlijeme švestkovou směs a vaříme do zhoustnutí.
Směs potom nalijeme na krémem pomazaný korpus a moučník uložíme nejméně na dvě hodiny do lednice.
Tip:
Místo pudinku můžeme použít i želatinu.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/107-putovani-za-svestkovou-vuni.html