Pikantní plátky s paprikovým krémem

Ingredience:
100 ml smetany ALPRO Cuisine
cca 300 čerstvé červené papriky
200 g Šmakoun Mexiko
sůl, sušený česnek, čerstvě mletý černý pepř
pár kapek oleje
Postup:
Papriky rozdělíme na šestiny a grilujeme v troubě, dokud se na povrchu nevytvoří černé puchýřky. Pak ji vložíme do igelitového sáčku, uzavřeme a po 20 minutách z paprik odstraníme slupku.
Papriky rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme smetanu a koření a udržujeme v teple. Pokud chcete omáčku hustší, můžete ji ještě na pánvičce zredukovat.
Šmakouna opečeme do zlatova na teflonové pánvi, kterou jsme jen lehce potřeli olejem. Horké plátky přelijeme paprikovým krémem. Podáváme s libovolnou přílohou (kuskus, rýže, bulgur, pečivo...).
Zdroj: http://daniela.pise.cz/115-mexicke-platky-s-kremem-z-grilovane-papriky.html
Doporučené recepty
