Mug cake - čokoládový koláč v hrnku
Dokonalé tekuté jádro ve výborném čokoládovém moučníku. Jednoduchý recept, inspirovaný delikátním souffle vás ohromí. Výroba nezabere ani 15 minut :)
Časová náročnost: 15 min.
Složitost receptu: rychlý
Suroviny
1 hrnek hladké mouky, 2 polévkové lžíce kvalitního kakaa, 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva, 3 pol. lžíce tmavého cukru, 1 hrnek mléka, nutella, 2 pol. lžíce oleje
Příprava je opravdu velice jednoduchá, smíchejte zvlášť sypké a tekuté suroviny (kromě nutelly). Obě směsi dobře promícháme, abychom neměli žádné hrudky. Těsto nalijeme do hrníčků, jen asi do 3/4 a do středu dáme polévkovou lžičku nutelly. Hrníčky s těstem vložíme do mikrovlné trouby, nastavíme na nejvyšší stupeň a pečeme asi 60 - 90 sekund. Délka pečení záleží na troubě, moje je výkonná a tak peču jen asi 70 sekund - dokud se těsto nezvedne. Pokud jste proti mikrovlnkám, můžete péct i v troubě, ale to už taková rychlovka nebude. Podávejte se šlehačkou, zmrzlinou, zakysanou smetanou nebo samotné.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (1)
Přidejte vlastní komentář