Krůtí játra s česnekem a tymiánem
Ingredience:
600 g očištěných krůtích jater nakrájených na plátky
50 g anglické slaniny
2 lžíce polohrubé mouky
1 lžička sladké papriky
1 lžička pepře
1 lžička sušeného tymiánu
2 - 3 stroužky česneku
asi 2 lžíce sádla
sůl
asi 4 dl masového vývaru nebo vody na podlévání
Postup:
Játra na misce smícháme s paprikou a pepřem.
Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno a opečeme, pak přidáme sádlo rychle osmahneme i játra.
Zasypeme moukou a po minutě po troškách přidáváme vývar.
Dusíme do změknutí jater asi 30 minut, podléváme podle potřeby.
Ke konci přidáme prolisovaný česnek s tymiánem a úplně nakonec směs osolíme.
Podáváme s rýží nebo jakoukoli jinou přílohou, výborná jsou i s pečivem.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/13-kruti-jatra-s-cesnekem-a-slaninkou.html