Kroupy s fazolí - mnohými zapomenutá klasika
Tento klasický pokrm vařila už moje prababička a tu ho nejspíš naučila zase ta její. Vděčné jídlo, bohaté na bílkoviny bylo oblíbené před stovkami let a je škoda, že se na něj pomalu zapomíná.
Časová náročnost: 120 min.
Složitost receptu: jednoduchý, ale zdlouhavý
Suroviny
Střední kroupy, červené fazole v plechovce, cibule, česnek, slanina, sůl, pepř, drcený kmín, sádlo nebo olej, bobkový list
Kroupy a fazole mají být v poměru 1:1, cibule v polovičním množství. Kroupy namočím nejlépe přes noc a pak vařím podle návodu na obalu. Cibuli a slaninu nakrájím na kostičky a restuji společně na oleji nebo sádle. Cibuli do hněda a slaninu na malé škvarečky. Před koncem smažení přidám bobkový list, česnek, kmín, sůl a fazole bez nálevu. Krátce prohřeji, přidám uvařené kroupy a pořádně promíchám. Dochutím a podávám teplé. My tento pokrm jíme s kysaným zelím i samotný.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář