Křehký jablkový koláč
Je tady doba, kdy se začíná barvit listí na stromech a to je ten pravý čas na výborný křehký koláč. Co jiného navodí tu správnou atmosféru podzimu, než vůně jablek a skořice.
Časová náročnost: 60 min.
Suroviny
Na náplň: Jablka, skořice, meruňková marmeláda, salko, máslo. Na těsto: 180 g hladké mouky, špetka soli, 2 lžíce cukru, 85 g másla, 1 vejce
Všechny suroviny na těsto smíchám v robotu nebo ručně na válu. Hotové vláčné těsto zabalím do fólie a nechám 30 min. odpočívat v lednici. Na pomoučené ploše vyválím placku o 2 cm větší, než je forma a těsto do ní přenesu. Dno propíchám vidličkou, vyložím pečícím papírem, vysypu do něj suché luštěniny a peču 10 min na 180 stupňů. Pak vyndám papír i luštěniny. Dno koláče potřu salkem, pokladu očištěná, nakrájená jablka, posypu skořicí a peču ještě 20 min. Po upečení hned potřu marmeládou a podávám. Pokud chcete, tak na jablka přidejte před pečením trochu másla.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář