Křehké košíčky s hruškou a sýrem
Ingredience:
Těsto:
150 g hladké pšeničné mouky
50 g hladké žitné mouky
90 ml piva
125 g Hery
Náplň:
2 oloupané hrušky nakrájené na kostičky
100 g hrubě nastrouhané gorgonzoly (nivy)
12 lžiček strouhanky
12 lžiček pomazánkového másla bez příchuti nebo bylinkového
Slaná drobenka:
100 g Hery
cca 2 hrsti strouhanky
4 lžíce strouhaného parmazánu
Postup:
Studenou Heru nakrájíme na menší kousky a spolu s oběma druhy mouky a pivem zaděláme vláčné těsto.
Papírové košíčky vložíme do plechu na muffinky. Skleničkou vykrájíme kolečka trochu větší než je spodní průměr muffinek a vtlačíme do košíčků, aby těsto sahalo ke krajům.
Na dno každého nasypeme lžičku strouhanky, asi lžíci hrušek a položíme lžičku pomazánkového másla. Posypeme drobenkou a pečeme na 180°C asi 25 minut, dokud okraje těsta a drobenka nezezlátnou. Podáváme jako chuťovku k vínu a pivu nebo k večeři.
Drobenka: strouhanku v míse ručně smícháme s parmazánem a Herou, dokud nevznikne drobenka podobná té na koláče. V případě potřeby přidáme strouhanku nebo tuk.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/55-kosicky-s-parmazanovou-krustou-nivou-a-hruskami.html