Kořeněné hranolky z batátů

Časová náročnost: 40 min.
Složitost receptu: velmi jednoduchý
Ingredience:
- 1 kg batátů (asi 2-3 kusy)
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 2 lžičky sušeného česneku
- asi 2 lžičky soli
- necelá lžička čerstvě mletého pepře
- 3 lžíce olivového oleje
Postup:
Batáty oloupeme a nakrájíme na hranolky o tloušťce asi 1 cm. Troubu předehřejem asi na 180° C.
Ve větší míse smícháme koření, ve kterém obalíme hranolky. Pak zakapeme olejem a znovu promícháme. Hranolky rozložíme na pečicí papír a vložíme do trouby.
Pečeme po dobu asi 30 minut, během pečení dvakrát obrátíme.
Poznámka
Podáváme samotné jako mlsání místo chipsů, jak klasickou přílohu nebo lehkou večeři se zakysanou smetanou smíchanou se solí a česnekem, případně i petrželkou, pažitkou atd.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty

Přidejte vlastní komentář