Klasická dýňová polévka
Krémová, hutná, hřejivá polévka patří k podzimu. Vyzkoušejte náš recept na dýňovou klasiku.
Časová náročnost: 80 min.
Suroviny
Větší dýně hokaido, 1 brambora, cibule, česnek, zakysaná smetana, sůl, pepř, česnek, skořice, hřebíček, bobkový list, olej
Dýni a bramboru nakrájím na kostky a vařím v mírně osolené vodě do měkka. Cibulku nakrájenou na jemno osmahnu do sklovata, přidám česnek, bobkový list, hřebíček a měkkou dýni, brambory i s vodou, ve které se vařili. Vše rozmixuji, vrátím na plotnu a přidám ostatní dochucovadla. Polévku ještě prohřeji aby se otevřela chuť koření. Podávám se zakysanou smetanou a dýňovými semínky, osmahnutými na pánvi. Pokud máte, zakápněte dýňovým olejem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář