Karamelové řezy
Ingredience:
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 lžíce kvalitního kakaa
3 lžičky suché instatntí kávy
2 velká vejce
1 hrnek mléka
1 hrnek oleje
Krém:
2 karamelové pudinky
2 - 3 lžíce třtinového cukru
500 ml mléka
250 g másla nebo Hery
Poleva:
cca 4 lžíce vody
2 lžičky rozpustné kávy
1 lžička kávy mleté (není nutná, ale dodá výraznější chuť)
cca 250 g cukru moučka
30 g strouhané tmavé a 30 g bílé čokolády na ozdobu
Postup:
Korpus: Suché suroviny řádně promícháme, přidáme tekuté a vajíčka, promíchme a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme asi 25 - 35 minut na 160°C.
Než se těsto upeče, uvaříme si mléka a cukru oba pudinky, kastrol pak překryjeme potravinářskou folií. Když vychladnou, vešleháme k nim máslo/Heru a natřeme na korpus.
Poleva: Obě kávy zaliejem vroucí vodou a přiléváme k moučkovému cukru, dokud nedostaneme konzistenci trochu tužšího medu. Polevu naneseme na krém a posypeme nejprve tmavou, potom bílou čokoládou. Vychladíme alespoň tři hodiny a krájíme na kostky.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/4-karamelove-kostky.html