Jemná pomazánka z opečeného lilku, ořechů a cibulky

Časová náročnost: 45 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Ingredience:
1 mladý omytý lilek nakrájený na centimetrová kolečka
olivový olej
1 větší cibule nakrájená na malé kostičky
1 větší rozetřený stroužek česneku
3 lžíce jemně mletých vlašských nebo lískových ořechů
asi 4 lžíce pomazánkového másla bez příchuti
čerstvá nasekaná bazalka
sůl, bílý pepř, kapka citronové šťávy
Postup:
Lilek opečeme dočervena na olivovém oleji, na stejné pánvi osmažíme i cibulku tak, aby se rozvoněla a chytla zlatavou barvu. Oboje necháme alespoň mírně vychladnout. Ořechy můžeme na suché pánvi opražit, ale nutné to není.
Do nádoby vhodné k mixování dáme všechny suroviny. Krátce zpracujeme ponorným mixérem a vychladíme v lednici.
Hodí se na čerstvé pečivo, toasty i topinky.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty

Přidejte vlastní komentář