Jahodová zmrzlina
Domácí jahodová zmrzlina snadno a rychle.
Časová náročnost: 6 min.
Složitost receptu: velmi jednoduchý
Suroviny
5 hrnků mražených jahod
1/2 hrnku moučkového cukru
1/3 hrnku polotučného mléka
1 kelímek mascarpone
mandle na ozdobení
1/2 hrnku moučkového cukru
1/3 hrnku polotučného mléka
1 kelímek mascarpone
mandle na ozdobení
Postup
Mascarpone, cukr, jahody vložíme do mixéru, přidáme polovinu mléka a mixujeme na nízké otáčky. Přidáme zbytek mléka a zvýšíme otáčky. Pokud je zmrzlina po domixování dostatečné hutná, podáváme hned nebo necháme zmrazit v mrazáku.
Před podáváním ozdobíme mandlemi.
Před podáváním ozdobíme mandlemi.
Já osobně preferuji na výrobu zmrzliny mixér s vysokými otáčkami aby se zmrzlé ovoce dokonale rozmělnilo a nevytvářelo velké kusy.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář