Flammkuchen - recept

100%
Cibule, smetana, slanina na hodně tenoučké placce - to je základní Alsaský koláč, který lze připravovat v mnoha variantách. Ať kynutý nebo bez kvasnic, vegetariánský, veganský i podzimní se skořicí a jablky. Tato křupavá specialita má dlouhou tradici v německy mluvících zemích. Flammkuchen původně sloužil jako test pro měření teploty trouby na pečení chleba. Když byl hodně rychle tmavý, trouba musela chladnout. Pokud tento klasický pokrm neznáte, neváhejte a vyzkoušejte náš nekynutý recept. Podává se samotný, v létě se salátem nebo v zimě s polévkou.
Hodnocení receptu:
100%
Perfektní
1 hodnocení
Ohodnoťte i vy
0%

Doporučené recepty

Osmahnu cibulku na půlkolečka a nakrájené houby - já mám václavky, ale můžete hřiby, hlívu nebo žampiony - kmín a restuju, dokud nejsou houby hotové. Přidám chilli pastu, …

Vaše názory k článku (0)
Seřadit: