Falešná smaženice z restovaných lilků
Ingredience:
- 1 velký lilek
- 6 rozšlehaných vajec
- 4 lžíce smetany (nemusí nutně být, ale je to lepší)
- 1 velká cibule nasekaná na drobno
- 2-3 stroužky rozetřeného česneku
- lžička drceného kmínu
- čerstvě mletý pepř
- majoránka
- olej pod lilek
- máslo pod "smaženici"
Postup:
Lilek omyjeme (neloupeme) a nakrájíme na centimetrová kolečka.
Po obou stranách nasolíme a necháme v míse odpočinout (vypotit) asi 30 minut.
Pak kolečka omyjeme pod tekoucí vodou a vysušíme v papírové utěrce.
Nakrájíme je na kostičky (asi 1 cm) a smažíme na oleji za občasného prohazování, dokud pěkně nezměkne a nezezlátne - trvá to nejméně 20 minut.
Mezitím si na másle s kapkou oleje osmažíme na drobno nasekanou cibulku dozlatova.
Přidáme k ní lilky a kmín, krátce restujeme, poté přijde na řadu česnek, pepř a majoránka.
Nakonec vlijeme mírně osolená vejce (která jsme v misce vidličkou lehce rozšlehali se smetanou - ta nemusí nutně být, ale je to lepší).
Na velmi mírném plameni smažíme, dokud se směs nespojí.
Vajíčka by měla zůstat polotekutá, ne zcela sražená.
Doporučení:
Podáváme s pečivem, nejlépe posypané petrželkou. Můžeme dochutit houbovým kořením.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/132-smazenice-z-lilku.html
Zdroj: http://daniela.pise.cz/132-smazenice-z-lilku.html