Čokoládové Brownies
Jednoduchý recept na legendární Brownies, které znáte z filmů. Brownies je na povrchu lesklé a vevnitř má hutné, po upečení tekuté jádro. Pečte ve formě na koláč nebo ve formičkách na muffiny.
Časová náročnost: 50 min.
Složitost receptu: jednoduchý, ale zdlouhavý
Suroviny
4 hořké čokolády, 1 celé máslo, 4 vajíčka, prášek do pečiva, 80 g cukru, 80 g hladké mouky
Hořkou čokoládu rozpustíme s jedním máslem ve vodní lázni. Zvlášť ušleháme vajíčka a cukr do běla. Obě směsi spojíme, vmícháme metličkou trochu smetany a prosejeme hladkou mouku s 1 lžičkou prášku do pečiva. Pečeme ve vymazané formě cca 25 minut na 160-180°C. Podávejte samotné, se šlehačkou nebo jogurtem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář