Brokolicová pohanka s kuřecím masem a balkánem
Ingredience:
1 hrnek pohanky
1,5 hrnku vody
1 stroužek česneku
50 g slaniny (nemusí být)
sůl, případně pepř
olivový olej
200 g pečeného kuřecího masa
brokolice
balkánský sýr
Postup:
Pohanku přebereme, propláchneme a vsypeme do vařící vody. Po minutě odstavíme a na půl hodiny uchováme v teple (já používám peřiny.)
Mezitím si rozškvaříme špek, přidáme k němu prolisovaný česnek a ihned odstavíme. Brokolice uvaříme na páře téměř doměkka, pak nasekáme nadrobno a případně lehce osolíme. Maso nakrájíme na drobnější kousky.
Pohanku, která do sebe vsákla všechnu vodu, smícháme s česnekovou slaninou, podle chuti osolíme a přidáme olivový olej.
Vhodnou misku vypláchneme studenou vodou a skládáme do ní nejprve kuřecí maso, pak nasekanou brokolice a nakonec pohanku. Přimáčkneme lžící a vyklopíme na talířek. Pak posypeme balkánským nebo jiným sýrem a ihned podáváme.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/8-brokolicova-pohanka-s-kurecim-masem-a-balkanem.html