Bramborové smaženky s parmezánem
Hodí se jako rychlé pohoštění, slané chroupání k televizi nebo jako příloha.
Složitost receptu: rychlý
Ingredience:
400 g hotové bramborové kaše
4 lžíce parmezánu
1 lžička sušené bazalky
1 ks vejce
4-6 lžic hladké mouky
sůl podle chuti
strouhanka na obalení
olej na smažení
Postup:
Kaši rozmícháme s vajíčkem, přidáme mouku smíchanou s parmezánem a bazalkou.
Mouku podle potřeby průběžně dosypáváme, aby vznikla hmota, z níž čajovou lžičkou odebíráme těsto a tvoříme z něj válečky.
Ty obalíme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje do zlatova.
Podáváme teplé i studené.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář