Bohatý drobenkový koláč
Časová náročnost: 90 min.
Složitost receptu: středně náročný
Ingredience:
120 g hladké mouky
180 g polohrubé mouky
50 g cukru
180 ml teplého (ne horkého) mléka
30 g kvasnic
70 g másla
2 žloutky
špetka soli
lžička skořice
8 lžic hotové makové náplně
2 lžičky cukru na kvasnice
2 lžíce mléka na kvasnice
1 lžíce hladké mouky na kvasnice
Ovocná směs: meruňky, rebarbora, švestky, jablka
Drobenka - asi 2,5 hrnku
Postup:
V míse smícháme obě mouky se skořicí, cukrem a solí. Vytvoříme důlek, nadrobíme do něj kvasnice a posypeme je 2 lžičkami cukru, nalijeme na ně 2 lžíce teplého mléka a lžíci hladké mouky.
Po vykynutí kvásku přidáme do mísy mléko, vlahé rozpuštěné máslo a dva žloutky. Vymícháme řidší těsto, přikryjeme je poklicí a necháme vykynout.
Poté na pečicím papírem vyložený plech těsto rozprostřeme - pomáháme si tím, že prsty smočíme ve vodě. Pak asi 15 minut počkáme, než těsto znovu dokyne, a položíme na ně mák a ovoce. Zasypeme bohatě drobenkou a pečeme při 170°C asi 25 - 30 minut.
Při pečení respektujeme vlastnosti trouby, protože každá peče trochu jinak.
Po vykynutí kvásku přidáme do mísy mléko, vlahé rozpuštěné máslo a dva žloutky. Vymícháme řidší těsto, přikryjeme je poklicí a necháme vykynout.
Poté na pečicím papírem vyložený plech těsto rozprostřeme - pomáháme si tím, že prsty smočíme ve vodě. Pak asi 15 minut počkáme, než těsto znovu dokyne, a položíme na ně mák a ovoce. Zasypeme bohatě drobenkou a pečeme při 170°C asi 25 - 30 minut.
Při pečení respektujeme vlastnosti trouby, protože každá peče trochu jinak.
droj: http://daniela.pise.cz/103-babiccin-bohaty-kolac-s-drobenkou.html
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář