Bezlepkový perník - hrnkový recept
Ať už do vašeho jídelníčku lepek patří nebo ne, vyzkoušejte tento recept. Neobsahuje mouku ani mléko a je tedy vhodný i pro osoby s alergií na laktózu. Poněkud zvláštní surovinou se muže zdát čaj, ale výsledek je opravdu výborný.
Časová náročnost: 60 min.
Složitost receptu: rychlý
Suroviny
2 žloutky, 1 hrnek cukru, 3/4 hrnek oleje, 3/4 hrnku vlažného černého čaje, 3 polévkové lžíce medu, 2 hrnky bezlepkové mouky, 1 bezlepkový kypřící prášek do perníku, 2 polévkové lžíce kakaa, trošku rumu, sníh ze dvou bílků. Tento poměr surovin je na menší pekáč. Pokud máte velký, pečte ze dvou dávek.
Příprava je opravdu jednoduchá, smícháte všechny suché suroviny, pak tekuté a nakonec opatrně vmícháte sníh z bílků. Pokud chcete, přidejte ještě perníkové koření. Pečte na vysypaném a vymazaném plechu nebo na plechu vyloženém pečícím papírem, asi na 170°C. Jestli je moučník upečený zkontrolujte špejlí. Já mám perník politý rozpuštěnou čokoládou, můžete použít citronovou polevu, ale také jen posypat kokosem nebo cukrem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář