Detoxikace organismu zdravými potravinami
Zdraví je pro každého člověka to nejcennější, co má, proto je důležité o něj pečovat a vážit si ho. Rozhodnutí pro zdravý životní styl je zárukou delšího a spokojenějšího života, proto se stále více lidí o tento styl zajímá. Je mnoho variant životních stylů, pro které se můžete rozhodnout, v každém je ale jeden společný faktor- zdravé a výživné potraviny. Zde naleznete užitečné informace týkající se potravin a nápojů, které Vám pomohou si své zdraví udržet, podpoří detoxikaci Vašeho organismu a spolu s nimi připravíte zdravé a přesto lahodné pokrmy, které si zamilujete!
Matcha čaj
Matcha Tea je japonský zelený čaj, který bývá řazen mezi superpotraviny. Matcha lístky jsou rozemlety na jemný prášek, při jehož výrobě nedochází k fermentaci, nepřidávají se žádná barviva, …
Goji - Kustovnice čínská
Goji nebo také Kustovnice čínská se řadí mezi superpotraviny. Malé nasládlé bobulky jsou prý nejzdravějším ovocem světa. Tyto drobné červené plody dozrávají na drobném trnitém keři, který …
Co je to Karob
Karobové boby zrají v luscích na stromu, který roste především na Středním Východě, ale také v Itálii, Řecku a Kalifornii. Po usušení se boby melou na jemný prášek, který známe jako …
Rýže
Rýže je po pšenici druhá nejrozšířenější obilovina na světě, je na ní závislá velká část planety. V jihovýchodní Asii je zásadním zdrojem obživy. Také všude jinde ve světě tvoří …
Fazole
V Peru je pěstovali už před 10 000 lety, k nám se ale dostaly o poznání později. Těchto ledvinovitých luštěnin existuje několik druhů: bílé, červené, černé, hnědé, strakaté, malé, velké, …
Med
Česká republika vždy patřila mezi nejzavčelenější země světa. Navzdory této informaci je u nás med nedoceněný a kupujeme sice levný, ale nekvalitní med. Už třicet let také čteme články o …
Tapioca - využití, prospěšnost pro organismus, původ
Tapioca je škrob získaný z kořene Manioku. Maniok je jednou z šesti výživově nejdůležitějších rostlin na planetě. Rostlina původem z Jižní Ameriky, Afriky a Indie, je keř vysoký asi metr se …
Ředkvičky
Ředkvičky na jaře patří mezi první zeleninu, která nám nabízí vitamíny a minerály po dlouhé zimě. Jsou nenáročné na půdu. Pěstují se i ve fóliovnících či ve sklenících. Konzumujeme je …
Brambory
Syrové brambory se k jídlu moc nehodí, obsahují látky, které se neutralizují právě vařením. Naše babičky, když vařily brambory, přidávaly vždy kmín. Něco jiného je čerstvě vylisovaná …
Listová zelenina
Listové saláty a další zelené potraviny obsahují příznivé látky pro náš život, pro naše zdraví, nabíjí nás energií. Salátů existuje velké množství druhů. Každý z nich má jinou chuť, …