Opravdová rajská polévka

Rajská polévka nemusí být jen protlaková a moučná, jako ve školní jídelně. Tento recept znám od takové té klasické ukřičené, ale krásné Italky a to je záruka kvality. Polévka je jiná, než na kterou jsme zvyklí, ale zaručeně si ji zamilujete.
Časová náročnost: 80 min.
Složitost receptu: jednoduchý, ale zdlouhavý
Suroviny
2 kg rajčat, 2 cibule, 2 stroužky česneku, bazalkové pesto, sůl, pepř, cukr, olivový olej, zakysaná smetana nebo jogurt
Rajčata zbavte zbytku stopky a na kulaté straně nařízněte slupku do kříže. Připravená rajčata ponořte na asi 10 sekund do vroucí vody, dokud se slupka v křížku nezačne kroutit. Nakrájejte si cibulku a restujte ji na oleji do sklovata. Přidejte cukr, nechejte ho malinko zkaramelizovat a přidejte oloupaná a nakrájená rajčata, česnek, koření, pesto a duste pod poklicí. Pokud je potřeba, podlévejte směs vodou nebo vývarem. Když jsou rajčata mírně rozvařená, naposled polévku dochuťte a podávejte se smetanou nebo jogurtem. Pokud chcete, rozmixujte rajskou ponorným mixerem.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty

Přidejte vlastní komentář