Kořeněné sýrové krekry
Časová náročnost: 45 min.
Složitost receptu: jednoduchý
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 200 g měkkého tvarohu
- 200 g másla (nebo jiného tuku)
- 1 lžička soli
- 2 jakékoli trojúhelníčky taveného sýra
- 1 lžička oregana
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 vejce na potření
- Na posypání:
- sezam, mák, kmín atd., výborný je i rozmarýn a další sušené bylinky
Suroviny na těsto rychle zpracujeme a vyválíme na asi 4 mm silný plát.
Rádýlkem vykrajujeme tvary (lze použít i různé formičky).
Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a pečeme na 160 stupňů, dokud krekry nezezlátnou. Skvělé jsou i druhý den.
Poznámka
Zde tvaroh z vaničky, nízkotučný, ale s těstem se pracovalo dobře.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář