Zelenina plněná brambory a kostičkami slaniny
Ingredience:
1 cuketa podélně rozřízlá, neloupaná
trocha olivového oleje a vody na podlití
3 střední brambory, oloupané a nakrájené na malé kostičky
250 ml mléka
sůl, sušený česnek, špetka muškátového květu (nemusí být)
1 střední cibule, nakrájená na malé kostičky
2 velké červené papriky
70 g slaniny nebo špeku nakrájeného na nudličky
1 hrst sekané pažitky nebo petrželky
sníh z jednoho bílku, sušený česnek, sůl
trocha parmazánu na závěrečné posypání
Postup:
Brambory uvaříme v mléce ochuceném sušeným česnekem a solí. Pak je slijeme (z mléka pak můžeme udělat například česnekovou krémovou polévku). Na pánvi opečeme slaninu, tu dáme stranou a na výpeku opečeme cibuli téměř dozlatova.
V míse smícháme brambory, cibuli, opečenou slaninu, brambory, osolíme a přidáme sušený česnek podle chuti. Z paprik seřízneme špičky, nakrájíme je najemno a přidáme k bramborové směsi, do které pak opatrně vmícháme sníh z bílků.
Směsí plníme očištěné papriky i cukety, vložíme do zapékací misky a pečeme asi 40 minut na 160° C. Ke konci posypeme parmazánem a ještě chvilku zapečeme.
Podobně můžeme plnit větší žampiony a další druhy zeleniny.
Zdroj: http://daniela.pise.cz/22-mlecne-brambory-v-zelenine-s-parmazanovymi-chipsy.html