Zelenina na středozemní způsob
Časová náročnost: 30 min.
Složitost receptu: jednoduchý
Ingredience:
- 2 mladé lilky
- 2 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 konzerva sterilovaných rajčat
- 150 g nahrubou nastrouhané Fety (nebo balkánu)
- olivový olej
- 2 lžičky tymiánu
- sůl
- zelená petrželka na ozdobení
Postup:
Lilky omyjeme a nakrájíme na centimetrová kolečka. Opečeme z obou stran na pánvi na olivovém oleji dočervena a jednu vrstvu naklademe do zapékací misky.
Na stejné pánvi opečeme dozlatova na větší kolečka nakrájenou cibuli, kterou položíme na lilky. Lehce osolíme, posypeme tymiánem, přidáme polovinu rozdrceného česneku a polovinu sýra. Postup opakujeme, jen si trochu sýra schováme, a nahoru položíme sterilovaná rajčata, která jemně osolíme, posypeme typiánem a trochou balkánského sýra.
Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut při 190 °C.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář