Zadělávaná mrkev s hráškem
Vlídná tvář podzimu nám nabízí nepřeberné množství kvalitní kořenové zeleniny. Uvařme si výbornou přílohu i samostatné jídlo, díky kterému si možná vzpomeneme na školní léta.
Časová náročnost: 60 min.
Suroviny
1 kg mrkve, 0,5 kg mraženého hrášku, 2 cibule, máslo, 3 lžíce hladké mouky, olej, cukr, sůl, pepř, česnek
Cibuli nakrájím na drobno a restuji na másle do sklovata. Přidám na hrubo nastrouhanou mrkev - osmahnu, přisypu hrášek, podleji vodou a dusím pod poklicí. K měkké zelenině rozmačkám česnek, dochutím kořením a přidám mouku rozmíchanou v trošce vody. Dál dusím, dokud není mouka rozvařená (tzn. jídlo nechutná po mouce). Podávám s masem a bramborem nebo vajíčkem a chlebem. Já přidávám i smaženou cibulku, ale není nutná.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář