Veganské zeleninové kari

Zatímco venku pleská déšť o okno, vy se můžete zahřát horkým a voňavým kari. Tento recept je lehký, ale zasytí. Důležité však je, používat kvalitní suroviny. To nejlevnější, fosforově žluté kari ze supermarketu není nejlepší volba. Zainvestujte do koření a uvidíte, že se to vyplatí.
Časová náročnost: 60 min.
Suroviny
Bílé zelí, cibule, česnek, mražená kukuřice, červená čočka, kari, kurkuma, sůl, hnědý cukr, drcený kmín, špetka skořice, kokosové mléko
Cibuli nakrájejte na jemno a restujte na tuku, do světle hněda. K cibuli dejte rozvonět všechno koření, česnek a asi po minutce přidejte na jemno nakrájené zelí. Zelí pustí vodu, ale trošku ho podlejte a přisypte kukuřici s čočkou. Duste pod poklicí, dokud nebude zelenina tak a korát na skus. Nemusíte přidávat mouku, čočka se totiž rozvaří a směs mírně zahustí. Dochuťte podle vlastní chuti a pokud chcete, přidejte kokosové mléko.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty

Přidejte vlastní komentář