Thajská zelenina s rýžovými nudlemi
Ačkoli to tak možná nevypadá, chutná to dobře. Máte rádi thajskou kuchyni (po česku)? Toto jídlo zahřeje i osvěží a navíc je veganské.
Časová náročnost: 45 min.
Suroviny
Červená cibule, mrkev, celer, cuketa, kokosový olej, koriandr, chilli omáčka, česnek, limetová šťáva, kokos a citronová tráva, třtinový cukr, rýžové nudle. Popř. kokosové mléko a rybí omáčka - nejsou nutné.
Červenou cibuli, mrkev, celer a cuketu nakrájím na proužky a restuji na kokosovém oleji. Podleji vodou a přidám koriandr, chilli omáčku, česnek, limetovou šťávu, kokos a citronovou trávu (pokud mám). Vše společně dusím a nakonec přidám trochu třtinového cukru, když chci, i kokosového mléka. Sůl se v Thajsku nahrazuje rybí omáčkou, ale pokud vám nesedí nebo ji nemáte, tak solte. Podávám s rýžovými nudlemi. Dobrou chuť.
Hodnocení receptu:
Ohodnoťte i vy
Doporučené recepty
Vaše názory k článku (0)
Přidejte vlastní komentář