Rizoto s citrony a houbovým šmakounem
Ingredience:
2 hrnky rýže
cca 0,5 dl oleje
250 g žampionů nakrájených na čtvrtiny; pokud jsou větší tak na osminy
200 g Šmakouna s příchutí hlívy ústřičné - nakrájeného na drobné kostičky nebo na hrubo nastrouhaného
3 hrsti drobně pokrájeného pórku
1 střední, na drobno nakrájená cibule
200 ml smetany nebo sojové smetany ALPRO Cuisine
1 lžička houbového koření
čtvrtka citronu
sůl, bílý pepř, špetka mletého nebo drceného kmínu
Postup:
Na polovině oleje osmahneme žampiony s kmínem a cibulkou, po chvíli přidáme Šmakouna. Když zelenina se Šmakounem trochu zezlátnou, přidáme pórek.
Krátce zarestujeme a přendáme z pánve na talířek.
Pokud je pořeba, přidáme na pánev ještě trochu oleje a osmahneme na něm rýži, dokud nezbělá. Pak ji ihned zalijeme dvěma hrnky vody, osolíme a přikryjeme pokličkou.